Vauvauinti ja Perheuinti

Tämän hetken kurssitilanteen pääset näkemään Varauskalenterista.

Vauvauinti

  • 3kk – 1-vuotiaat (1 lapsi ja 2 aikuista)

Perheuinti

  • 3kk – 5-vuotiaat ( 2 lasta ja 2 aikuista)

 

Yleistä Vauva- ja perheunneista:

  • Vauvan tulee olla vähintään kolmen kuukauden ikäinen ja painaa vähintään viisi kiloa.
  • Vauvauintiin voi osallistua kokoonpanolla 1 vauva + 2 aikuista. Kuitenkaan kahden aikuisen läsnäolo ei ole pakollinen vaan ihan hyvin vauvauinnissa pärjää pelkkä isä tai äiti vauvansa kanssa.
  • Perheuintiin voi osallistua kaksi lasta, jotka ovat eri-ikäisiä tai samanikäisiä. Minimi-ikäraja on tuo 3 kuukautta ja yläikäraja 5 vuotta. Perheessäsi voi olla vaikka juuri syntyneet kaksoset tai sitten 2 vuotias ja 4 vuotias lapsi.
  • Valokuvaus pyritään järjestämään pitkien kurssien (6-8 kerran kurssit) päätteeksi. Valokuvaajamme ovat alansa ammattilaisia ja toimivat itsenäisesti. Kuvat eivät sisälly kurssimaksuun ja kuvien ottaminen on täysin vapaaehtoista.

 

 

VAUVAUINNIN TAVOITTEET

Ensisijainen tavoite vauvauinnissa on antaa lapselle positiivinen kokemus vedessä olemisesta sekä totuttaa lasta veteen. Näin ollen myöhemmän uimaan opettelun harjoittelu on jo helpompaa, eikä kasvojen kastaminen veteen enää aiheuta ongelmia. Tärkeintä kuitenkin on edetä lapsen ehdoilla. Joskus saattaakin olla niin, että altaassaoloaika jääkin alle 30:en minuutin, kun päiväunet ovat vauvalta jääneet väliin tai homma ei muuten vaan kiinnosta. Tärkeintä on lopettaa silloin, kun kaikilla on vielä hyvä mieli!

 

VAUVAUINNIN KULKU

Uinnit aloitetaan leikkien ja laulujen avulla. Tämän jälkeen ohjaaja antaa jonkin tehtävän jota perheet alkavat itsenäisesti toteuttaa. Ohjaaja seuraa sekä opastaa tehtävän harjoittelussa perheitä. Vauvauinnin loppussa on loppuleikki -ja laulu. Näin kun toimitaan, alkaakin vauva pikkuhiljaa ymmärtää paremmin vauvauintikerran kulkua. Uintikertojen karttuessa onkin tarkoitus, että vauvasta hieman passiivisempana seuraajana tuleekin aktiivisempi toimija altaassa. -Ja läiskyttely voi alkaa!

 

Vauvauinnin tarkoituksena on hyödyntää vauvan olemassa olevaa sukellusrefleksiä. Sukellusrefleksiä testataan alussa kastelemalla lapsen kasvot ja seuraamalla hänen reaktioitaan siihen. Tämän tarkoituksena on pidemmällä aikavälillä taata se, että sukeltamista ja hengenpidätystä ei tarvitse erikseen opetella myöhemmällä iällä.

Tarkempaa tietoa sukellusrefleksistä pääset lukemaan tästä.

Kun hengenpidätystaitoa aktiivisesti ylläpidetään kohden varsinaisen uimataidon kehittymistä, saavutetaan nopeammin lapsen elintärkeä uimataito.

Marixir Vauvauinti

Vauvauinti on lapsen ja vanhempien ensimmäinen yhteinen harrastus. Vauvauinti voidaan aloittaa jo kolmen kuukauden iässä. Tällöin lapsen valveillaoloaika on riittävä, lapsen vuorokausirytmi on alkanut jo hieman vakiintua sekä lapsi jaksaa jo liikkua enemmän.

MUUTA HUOMIOITAVAA

Alle vuoden ikäisen lapsen tulee käyttää uimavaippaa vauvauinneissa. Ennen vauvauinnin alkua Marixir järjestää vauvauinti-infon. Infon ajankohta on kerrottu aina ilmoittautumisen yhteydessä mutta jos olet sen unohtanut, niin laita viestiä mari@marixir.fi ja niin selvitämme sen sinulle!Lähetämme myös info-kirjeen sähköpostitse ennen uintien alkua.

VARAA KURSSI!

Perheuinti (2 aikuista ja 2 lasta)

 

 

Perheuinnissa uintiharjoitteita annetaan erikseen kummallekin lapselle heidän kehitystasonsa mukaisesti. Useasti mukana on perheen vauvauinti-ikäinen lapsi, jolloin hän aluksi totuttulee yllä olevan tekstin mukaisesti vain olemaan vedessä sekä uudessa ympäristössä.

Samanaikaisesti esimerkiksi perheen tenavauinti-ikäinen lapsi harjoittelee jo lötköpötköllä kellumista tai puhaltelee kuplia veteen. Kokeilussa voi olla myös uintiliivi, jolloin lapsi pääseekin liikkumaan jo hieman itsenäisemmin vedessä.

Yhtä hyvin perheuintiin on mahdollista osallistua kahden vanhemman lapsen kanssa.

 

Kysyttävää kursseista? Ole yhteydessä chatin kautta tai laita viestiä mari(at)marixir.fi. Vastaamme ilomielin!

 

Tervetuloa mukaan viihtymään!

VARAA

Marixir on Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton mukainen turvallinen vauva- ja perheuintipaikka.

Vauvauinti Marixir