Vauvauinti

Vauvauinti 3kk-1-vuotiaat

Vauvauinti on lapsen ja vanhempien ensimmäinen yhteinen harrastus. Vauvauinti voidaan aloittaa jo kolmen kuukauden iässä. Tällöin lapsen valveillaoloaika on riittävä, lapsen vuorokausirytmi on alkanut jo hieman vakiintua sekä lapsi jaksaa jo liikkua enemmän.

Osallistuessasi Marixirin vauvauintiin, tulee lapsen painaa vähintään viisi kiloa.

VAUVAUINNIN TAVOITTEET

Ensisijainen tavoite vauvauinnissa on antaa lapselle positiivinen kokemus vedessä olemisesta sekä totuttaa lasta veteen. Näin ollen myöhemmän uimaan opettelun harjoittelu on jo helpompaa, eikä kasvojen kastaminen veteen enää aiheuta ongelmia. Tärkeintä kuitenkin on edetä lapsen ehdoilla. Joskus saattaakin olla niin, että altaassaoloaika jääkin alle 30:nen minuutin, kun päiväunet ovat vauvalta jääneet väliin tai homma ei muuten vaan kiinnosta. Tärkeintä on lopettaa silloin, kun kaikilla on vielä hyvä mieli!

VAUVAUINNIN KULKU

Uinnit aloitetaan leikkien ja laulujen avulla. Tämän jälkeen ohjaaja antaa jonkin tehtävän jota perheet alkavat itsenäisesti toteuttaa. Ohjaaja seuraa sekä opastaa tehtävän harjoittelussa perheitä. Vauvauinnin loppuun otetaan loppuleikki -ja laulu. Näin kun toimitaan, alkaakin vauva pikkuhiljaa ymmärtää paremmin vauvauintikerran kulkua. Uintikertojen karttuessa onkin tarkoitus, että vauvasta hieman passiivisempana seuraajana tuleekin aktiivisempi toimija altaassa. -Ja läiskyttely voi alkaa! Vauvauinnin tarkoituksena on hyödyntää vauvan olemassa olevaa sukellusrefleksiä. Sukellusrefleksiä testataan alussa kastelemalla lapsen kasvot ja seuraamalla hänen reaktioitaan siihen. Tämän tarkoituksena on pidemmällä aikavälillä taata se, että sukeltamista ja hengenpidätystä ei tarvitse erikseen opetella myöhemmällä iällä.

Kun hengenpidätystaitoa aktiivisesti ylläpidetään kohden varsinaisen uimataidon kehittymistä, saavutetaan nopeammin lapsen elintärkeä uimataito.

MUUTA HUOMIOITAVAA

Alle vuoden ikäisen lapsen tulee käyttää uimavaippaa vauvauinneissa. Ennen vauvauinnin alkua Marixir järjestää vauvauinti-infon. Infon ajankohta on kerrottu aina ilmoittautumisen yhteydessä mutta jos olet sen unohtanut, niin laita viestiä mari@marixir.fi ja niin selvitämme sen sinulle!Lähetämme myös info-kirjeen sähköpostitse ennen uintien alkua.

Marixir on Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton mukainen turvallinen vauvauintipaikka.

Tarkempaa tietoa vauvauinnin hyödyistä ja tavoitteista löydät tästä.

VARAA KURSSI!