Uimakoulut

uimakoulut jakautuvat alkeisuimakouluihin ja jatkouimakouluihin

ALKEISUIMAKOULUT:

(Vesipeuhula, alkeisuimakoulut 1&2)

Uimakoulun valinta tehdään lapsen osaamistason mukaan.

Vesipeuhulassa sekä Alkeisuimakoulussa opetellaan totuttautumaan veteen, hyväksymään vesiroiskeet kasvoilla ja olemaan vedessä ylipäätään rennosti. Lapsi oppii myös puhaltelemaan veteen kuplia ja lähtee itsenäisesti sukeltelemaan pitämättä nenästä kiinni.

Alkeisuimataito on saavutettu, kun lapsi osaa yhtäjaksoisesti uida noin kymmenen metriä. Tämän jälkeen siirrytään jatkouimakouluihin. Jatkouimakouluista pääset lukemaan sivun alaosiosta.

 

Marixirin uimakouluissa ei alahuuli väpätä!

Vesipeuhula

3,5-5 -vuotiaille lapsille tarkoitettu uintikurssi. Ensimmäinen lapsen kurssi ilman vanhemman mukana oloa. Vesipeuhulassa leikitään ja touhutaan vedessä. Tämä on etenkin hyvä kurssi lapselle, joka ei ole niin tottunut vedessä oloon ja alkeisuimakoulu tuntuu vielä liian haastavalta.

VARAA KURSSI!


Alkeisuimakoulu

Veteen totuttelu

Alkeisuimakoulu 4-7 vuotiaille uimareille ilman vanhempien läsnäoloa. Uimakoulu on suunnattu uimataidottomille lapsille. Harjoitellaan totuttautumista veteen erilaisten leikkien avulla sekä harjoitellaan muun muassa sukeltamista, kellumista, liukumista, hyppyjä altaaseen ja uimavälineiden käyttöä. Opetus tapahtuu lasten altaassa.

VARAA


Alkeisuimakoulu vanhemman kanssa

Veteen totuttelu vanhemman kanssa

Alkeisuimakoulu 4-7 vuotiaille uimareille yhdessä vanhemman kanssa. Uimakoulu on suunnattu uimataidottomille lapsille. Alkeisuimakoulussa harjoitellaan totuttautumista veteen erilaisten leikkien avulla sekä harjoitellaan muun muassa sukeltamista, kellumista, liukumista, hyppyjä altaaseen ja uimavälineiden käyttöä. Opetus tapahtuu  monitoimialtaassa tai välillä käytetään matalampaa allasta.

VARAA


Alkeisuimakoulu 2

Uinnin tekniikan alkeet Lapselle, joka osaa jo sukeltaa esineitä matalasta altaasta

Alkeisuimakoulu 2 on lapselle, joka uskaltaa kastautua altaaseen sekä osaa sukeltaa esineitä matalassa altaassa. Ryhmässä keskitytään käsivetojen ja jalkapotkujen harjoitteluun. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti lasten altaassa.

VARAA


Erityisuinnin uimakoulu

Erityisuinnin uimakoulu sopii lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea uinnin opetuksessa. Uintiryhmässä opetellaan samoja asioita kuin muissakin uintiryhmissä, mutta opetuksen mukautetaan jokaisen uimarin tarpeiden mukaan.

VARAA

 

Jatkouimakoulut

(Jatkouimakoulut 1&2&3)

VARAA KURSSI!

Jatkouimakoulu

Lapselle, joka osaa jo hieman uida

Jatkouimakoulu on suunnattu jo alkeisuimataitoisille uimareille. Uimisessa keskitytään ”myyräuintiin” . Jatkouimakoulussa harjoitellaan myös alkeisselkää sekä erilaisia hyppyjä ja sukelluksia. Opetus tapahtuu syvemmässä altaassa.


Jatkouimakoulu 2

Syvennytään uintitekniikoihin

Suoritetaan harrastusmerkki

Jatkouimakoulu 2:ssa opetellaan vapaauintia, selkäuintia ja rintauintia. Kurssilla haetaan jo lisäosaamista matkauintia varten. Opetuksessa käytetään uintivälineinä räpylöitä ja pullareita. Hypyissä opetellaan keräkaatoa ja pääedellähyppyä. Jatkouimakoulu 2:ssa suoritetaan harrastusmerkki. Opetus tapahtuu syvässä altaassa.

VARAA


Jatkouimakoulu 3 eli lasten tekniikkakurssi

Jatkouimakoulu 3:lla syvennytään lisää eri uintitekniikoihin.  Kurssilla hyödynnetään monipuolisesti eri uintivälineitä. Mukaan tulee myös pituussukellus- ja syvyyssukellusharjoitteita. Kursilla käydään myös uimapelastuksen alkeita ja tehdään pelastusharjoitteita.

Kurssilla suoritetaan tekniikka / taitomerkki.

VARAA