Uimakoulut

Alkeisuimakoulut

Alkeisuimakoulu 4-7 vuotiaille uimareille ilman vanhempien läsnäoloa. Uimakoulu on suunnattu uimataidottomille lapsille. Harjoitellaan totuttautumista veteen erilaisten leikkien avulla sekä harjoitellaan muun muassa sukeltamista, kellumista, liukumista, hyppyjä altaaseen ja uimavälineiden käyttöä. Opetus tapahtuu lasten altaassa


 lue lisää

Jatkouimakoulut

Jatkouimakoulu on suunnattu jo alkeisuimataitoisille uimareille. Uimisessa keskitytään ”myyräuintiin” . Jatkouimakoulussa harjoitellaan myös alkeisselkää sekä erilaisia hyppyjä ja sukelluksia. Opetus tapahtuu syvemmässä altaassa.


 lue lisää

Varaa kurssisi nyt!

Alkeisuimakoulut

Valitse kurssi lapsen osaamistason mukaisesti. 


Vesipeuhulassa sekä Alkeisuimakoulussa opetellaan totuttautumaan veteen, hyväksymään vesiroiskeet kasvoilla ja olemaan vedessä ylipäätään rennosti. Lapsi oppii myös puhaltelemaan veteen kuplia ja lähtee itsenäisesti sukeltelemaan pitämättä nenästä kiinni. Alkeisuimataito on saavutettu, kun lapsi osaa yhtäjaksoisesti uida noin kymmenen metriä. Tämän jälkeen siirrytään jatkouimakouluihin. Jatkouimakouluista pääset lukemaan sivun alaosiosta.

Vesipeuhula

3,5-5 -vuotiaille lapsille tarkoitettu uintikurssi. Ensimmäinen lapsen kurssi ilman vanhemman mukana oloa. Vesipeuhulassa leikitään ja touhutaan vedessä. Tämä on etenkin hyvä kurssi lapselle, joka ei ole niin tottunut vedessä oloon ja alkeisuimakoulu tuntuu vielä liian haastavalta.

Alkeisuimakoulu

Alkeisuimakoulu 4-7 vuotiaille uimareille ilman vanhempien läsnäoloa. Uimakoulu on suunnattu uimataidottomille lapsille. Harjoitellaan totuttautumista veteen erilaisten leikkien avulla sekä harjoitellaan muun muassa sukeltamista, kellumista, liukumista, hyppyjä altaaseen ja uimavälineiden käyttöä. Opetus tapahtuu lasten altaassa.

Alkeisuimakoulu vanhemman kanssa

Alkeisuimakoulu 4-7 vuotiaille uimareille yhdessä vanhemman kanssa. Uimakoulu on suunnattu uimataidottomille lapsille. Alkeisuimakoulussa harjoitellaan totuttautumista veteen erilaisten leikkien avulla sekä harjoitellaan muun muassa sukeltamista, kellumista, liukumista, hyppyjä altaaseen ja uimavälineiden käyttöä. Opetus tapahtuu monitoimialtaassa tai välillä käytetään matalampaa allasta.

Alkeisuimakoulu 2

Alkeisuimakoulu 2 on lapselle, joka uskaltaa kastautua altaaseen sekä osaa sukeltaa esineitä matalassa altaassa. Ryhmässä keskitytään käsivetojen ja jalkapotkujen harjoitteluun. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti lasten altaassa.

Erityisuinnin uimakoulu

Erityisuinnin uimakoulu sopii lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea uinnin opetuksessa. Uintiryhmässä opetellaan samoja asioita kuin muissakin uintiryhmissä, mutta opetuksen mukautetaan jokaisen uimarin tarpeiden mukaan.

MUKAAN UIMAKOULUUN!

Jatkouimakoulut

Jatkouimakouluissa opetellaan jo paremmin varsinasta uimataitoa. Jatkouimakoulun valitset lapsesi osaamistason mukaisesti.

Jatkouimakoulu

Jatkouimakoulu on suunnattu jo alkeisuimataitoisille uimareille. Uimisessa keskitytään ”myyräuintiin” . Jatkouimakoulussa harjoitellaan myös alkeisselkää sekä erilaisia hyppyjä ja sukelluksia. Opetus tapahtuu syvemmässä altaassa.

Jatkouimakoulu 2

Jatkouimakoulu 2:ssa opetellaan vapaauintia, selkäuintia ja rintauintia. Kurssilla haetaan jo lisäosaamista matkauintia varten. Opetuksessa käytetään uintivälineinä räpylöitä ja pullareita. Hypyissä opetellaan keräkaatoa ja pääedellähyppyä. Jatkouimakoulu 2:ssa suoritetaan harrastusmerkki. Opetus tapahtuu syvässä altaassa

Jatkouimakoulu 3 eli lasten tekniikkakurssi

Jatkouimakoulu 3:lla syvennytään lisää eri uintitekniikoihin. Kurssilla hyödynnetään monipuolisesti eri uintivälineitä. Mukaan tulee myös pituussukellus- ja syvyyssukellusharjoitteita. Kursilla käydään myös uimapelastuksen alkeita ja tehdään pelastusharjoitteita.
Kurssilla suoritetaan tekniikka / taitomerkki.

Tule mukaan!

Uimataito on tärkeä!

Uimakoulussa on kivaa. Mutta tärkeintä on sen antama uimataito. 
Uimakoulun tärkein tehtävä on auttaa lasta pysymään pinnalla. Marixirin opetus on Suomen Uintiopetus ja Hengenpelastusliiton(SUH) mukaista opetusta. 


Ryhmäkokomme ovat pieniä, jotta jokainen lapsi saa tarvitsemaansa opetusta. Lisäksi uimaopettajamme ovat käyneet SUH:n uimaopettajakoulutuksen ja ovat alansa ammattilaisia.